Facebook onbereikbaar (Error 500)

Er zijn een groot aantal mensen die (na een tijd) problemen hebben met inloggen op Facebook. Ze krijgen dan een "Error 500" in beeld. Hier vind u een mogelijke oplossing.

Algemeen

Een "Error 500" betekend over het algemeen dat er iets is mis gegaan op de webserver, maar dat is in dit geval niet zo. Het blijkt zo te zijn dat de fout wordt veroorzaakt doordat het IP adres van de internetverbinding op een zwarte lijst staat; de zwarte lijst van SpamHaus.
Gelukkig is het relatief eenvoudig om er voor te zorgen dat uw IP adres wordt verwijderd mocht dat het geval zijn. Hieronder staan de stappen.

Om te controleren of u op de blacklist staat

 1. Zoek uw IP adres op. Dit kan via http://www.mijnip.nl
 2. Ga naar http://www.spamhaus.org/pbl/
 3. In het linkermenu staat een blok "Blocked? To check, get info and resolve listings go to Blocklist Removal Center". Klik op "Blocklist Removal Center".
 4. Vul uw IP adres in het bovenste formulier (Enter an IP Address) in.
 5. Klik op "Lookup"
 6. Wordt er aangegeven dat uw IP adres op de lijst staat (dan staat er "Listed" in dikgedrukte rode letters)? Volg dan de onderstaande stappen.
 7. Ga naar http://www.spamhaus.org/pbl/removal/
 8. Vink onderin de tekst aan dat u de voorwaarden gelezen heeft en klik dan op "Remove IP address"
 9. Vul het formulier in. Geef uw IP adres en e-mail adres op (geen Yahoo, GMail of Hotmail adres gebruiken, maar het adres van uw internetprovider zoals Ziggo, UPC, etc)
 10. Vul de overige velden in. Het IP adres is hoogstwaarschijnlijk dynamisch dus vul "Dynamic" in bij de vraag of het IP adres dynamisch of statisch is.
 11. Wanneer u alle velden heeft ingevuld, klikt u op de knop "Submit" en krijgt u de bevestiging dat het IP adres wordt verwijderd. Over het algemeen wordt dit binnen 30 minuten gedaan, dus daarna kan er getest worden.
back_blog